KO-Opera 2014 – Erdő széli találkozó a komolyzene szerelmeseinek!

Élőben közvetítettük az egész rendezvényt – itt az utolsó 4 óra:

Mindenkinek köszönjük a részvételt! Az előadóknak köszönet a fantasztikus műsorért, a vendégeknek a sok finomságért és a megjelenésért! Reméljük lesz folytatása, mi is azon leszünk!

Itt a beharangozó, ha valakit érdekelnek az előzmények:

Kedves ismerős és még ismeretlen barátaink!

Korbuly AndreaSokatokkal megismerkedtem már Facebookon, sokatokat még nem ismerek. Amit biztosan tudok mindnyájunkról, hogy életünk szerves része a komolyzene és az opera! Legyen az Wagner, Verdi, Strauss, Mozart, Beethoven, Puccini, Berlioz, Erkel Ferenc vagy más nagy/kis név a számos nagy kedvencből, szeretném megragadni az alkalmat, hogy meghívjalak Benneteket egy fantasztikus közös estére, egy utazásba a komolyzene világába, ahol beszélgethetünk kedvenc darabjainkról, bele is hallgathatunk néhányba lemezről, vagy talán ha szerencsénk van, akkor élő előadásban is élvezhetünk néhányat.

A találkozónk helye

Pilisszentlászlón lenne, a fiam és családja házában, kertjében:

ideje pedig

2014. július 5 szombat, 15:00-tól 22:00-ig.

– ez volt az az időpont, ami legjobban megfelelt a jelentkezőinknek.

A kezdeményezés teljesen baráti alapon, családunk szervezésében indul most első alkalommal, remélem sikerül ezzel hagyományt teremtenünk, és valamilyen gyakorisággal összekovácsolni egy olyan zenekedvelő magot, akikkel a kapcsolat ismétlődő lehet nemcsak on-line, de az élet fizikai valójában is. A részvétel ingyenes azoknak, akik hoznak kevés süteményt, pogácsát, sajtot, gyümölcsöt, diót és/vagy üdítőt a többiekre is gondolva, épp annyit de nem többet, mint amennyit maguk is elfogyasztanának. Akik nem hoznak, vagy úgy gondolják, hogy hozzájárulnak a készülődés költségeihez, azoktól köszönettel veszünk – de nem kötelező – fejenként 4 000 Ft-ot, mivel kis finomsággal, kávéval készülünk, és ha sokan összejövünk – amiben nagyon bízom – akkor ott már tetemes költséget jelent a készülődés.

Ide el is kell jutni valahogy…

Mivel ez a találkozó Budapesttől 25km-re szerveződik – itt van elég hely, hogy mind elférjünk -, ezért egy kis kalandot is szeretnék beleszervezni:

Kérem jelezzétek nekem az oldal alján található kérdőívben, hogy autóval jöttök-e, és tudtok-e magatokkal hozni további zenebarátokat. Maximum 20 autó fér a kertbe és a kert elé, valamint legfeljebb 60-80 fő fér el nálunk, bár akkor már néhányunknak kerti piknik hangulatra kell számítania az ülőhelyeket tekintve. A pontos címet a végleges meghívókban fogom megküldeni a lenti kérdőívek kitöltésére válaszul.

Kérem jelezzétek a lenti kérdőív kitöltésével, hogy akartok-e/tudtok-e biztosan eljönni a találkozóra, ugyanis mi szeretnénk pár finom falattal készülni, de ehhez tudnunk kell, hogy pontosan hányan leszünk. Úgy tervezzetek, hogy legfeljebb 60-80 fő fér el nálunk.

A műsor

A műsor összeállításával nagyjából elkészültünk, itt tudjátok megtekinteni. Lesz játék, előadás, ének, zongoraszó, könyvfelolvasás és megzenésített versek is.

Neves előadóink, akik teljesen önszántukból ajándékoznak meg bennünket a műsorral itt láthatók:

http://www.korbuly.eu/korbulySiteWP/szeretem-a-komolyzenet/ko-opera-eloadok/

Egy régebbi családi találkozóról idemásolok néhány képet kedvcsinálónak:

Kemencében sült gombás-csülök Búbos kemence a kerti pavilonban Kemencében sült rétes

A program

Úgy gondolom, hogy ha már így egybegyűlünk, akkor nemcsak szabad, kötetlen beszélgetés lenne a műsor, hanem lenne némi szervezett program is:

  • Mindenek előtt minden résztvevő kapna egy kis kitűzőt (Badge), hogy tudjuk ki-kicsoda
  • Csinálnánk zenei kvíz játékot, ahol nemcsak zene részlet alapján kellene kitalálni, hogy mit hallunk,
  • hanem érdekesség, történet alapján is meg kellene fejteni, hogy vajon melyik darabhoz vagy zeneszerzőhöz kötődik az adott érdekesség
  • Meghívunk egy komolyzene kedvelő írót, aki nemrégiben publikálta új könyvét, ami új megközelítésből, humorral és izgalommal ötvözve enged betekinteni néhány XX. század eleji híresség kitalált mindennapjaiba.
  • Ha leszünk elegen és elég ügyesen tudjuk megszervezni a programot, akkor talán meg tudunk hívni néhány operaénekest, zongoristát és előadót egy kis személyes szereplésre is, de ezt a gondolatot csak suttogni merem, nehogy idő előtt elillanjon.
  • Várok még további ötleteket és a szervezésben közreműködő segítőket

Szeretnék részt venni a találkozón, így most jelentkezem, még akár megjegyzésem is lenne!

Az alábbi hivatkozáson tudsz jelentkezni az eseményre és megadni, hogy melyik időpont Neked a legmegfelelőbb. Ahhoz, hogy részt tudj venni a találkozónkon, mindenképp pontosan meg kell add az elérhetőségedet, hogy tudjunk azonosítani, valamint fel tudjuk venni a kapcsolatot Veled (főként e-mailben fogunk kommunikálni). Mivel ez egy zártkörű, családi szervezésű esemény, csak az első 60-80 jelentkezőt tudjuk vendégül látni (bár ha tudunk széket szerezni még, akkor jóval többen is kényelmesen elférünk), és csak személyre szóló meghívással lehet részt venni. Kérjük, hogy ha egy családból többen jöttök, akkor is külön regisztráljatok egyenként, hogy tudjunk számolni létszámban és ruhára akasztható kitűzőben („badge”-ben) is mindnyájatokkal.

Most van még hely, mielőbb érdemes jelentkezni! Nekünk ráadásul segítesz is azzal, ha jöttödet mielőbb jelzed!

Jelentkezem a „Nyár eleji nyitóest a komolyzene szerelmeseinek!” találkozóra!