KO-Opera 2017 – Erdőszéli találkozó az Opera szerelmeseinek

Itt az élő közvetítés:

Kedves ismerős és még ismeretlen barátaink!

Korbuly Andrea

A 2014-es, 2015-ös és 2016-os Ko-Opera találkozó nagy sikerén felbuzdulva 2017-ben idén is megszervezzük a találkozót! Várjuk a jelentkezéseket!

Sokatokkal megismerkedtem már Facebookon, sokatokat még nem ismerek. Amit biztosan tudok mindnyájunkról, hogy életünk szerves része a komolyzene és az opera! Legyen az Wagner, Verdi, Strauss, Mozart, Beethoven, Puccini, Berlioz, Erkel Ferenc vagy más nagy/kis név a számos nagy kedvencből, szeretném megragadni az alkalmat, hogy meghívjalak Benneteket egy fantasztikus közös estére, egy utazásba a komolyzene világába, ahol beszélgethetünk kedvenc darabjainkról, bele is hallgathatunk néhányba lemezről, vagy talán ha szerencsénk van, akkor élő előadásban is élvezhetünk néhányat.

A találkozónk helye

Pilisszentlászlón lenne, a fiam és családja házában, kertjében:

ideje pedig

2017. július 1 szombat, 14:00-tól 22:00-ig.

A kezdeményezés teljesen baráti alapon, családunk szervezésében indul, és hagyományt teremtve összekovácsoltunk egy olyan zenekedvelő magot, akikkel a kapcsolat ismétlődő nemcsak on-line, de az élet fizikai valójában is. A részvétel ingyenes azoknak, akik hoznak süteményt, pogácsát, sajtot, kencéket, fasírtot, gyümölcsöt, diót és/vagy üdítőt – de akár olyan családi étket, amivel büszkélkedni szeretne – a többiekre is gondolva, épp annyit de nem többet, mint amennyit maguk is elfogyasztanának. Akik nem hoznak, vagy úgy gondolják, hogy hozzájárulnak a készülődés költségeihez, azoktól köszönettel veszünk – de nem kötelező – némi támogatást, mivel a háttér biztosítása is igen költséges.

A 2014-es találkozó hangulatába egy kis betekintést ad a záró közös éneklés, amin már csak a legkitartóbbak vettek részt, de így is nagyszerű volt:

Ide el is kell jutni valahogy…

Mivel ez a találkozó Budapesttől 25km-re lesz – itt van elég hely, hogy mind elférjünk -, ezért egy kis kalandot is szeretnék beleszervezni:

Kérem jelezzétek nekem az oldal alján található kérdőívben, hogy autóval jöttök-e, és tudtok-e magatokkal hozni további zenebarátokat. Maximum 20 autó fér a kertbe és a kert elé, valamint legfeljebb 100-120 fő fér el nálunk, bár akkor már többünknek kerti piknik hangulatra kell számítania az ülőhelyeket tekintve. A pontos címet a végleges meghívókban fogom megküldeni a lenti kérdőívek kitöltésére válaszul. Érdekességképpen a tavalyi első rendezvényünkön kb. 70-en voltunk, és nagyon jól éreztük magunkat.

Kérem jelezzétek e-mailben, személyesen, a Facebookon vagy a lenti kérdőív kitöltésével, hogy akartok-e/tudtok-e biztosan eljönni a találkozóra, ugyanis a szervezéshez, készülődéshez tudnunk kell, hogy pontosan hányan leszünk.

A műsor

A műsor összeállításán még bőszen dolgozunk, de egy régebbi műsort itt tudtok megtekinteni, nagyon színvonalas és élményekkel teli volt. Lesz játék, előadás, ének, zongoraszó, könyvfelolvasás és megzenésített versek is.

Az előző évek műsoraiból előadóink, akik teljesen önszántukból ajándékoztak meg bennünket a műsorokkal itt láthatók:

KOOpera2014Muveszek KOOperaKassaiIstvan KOOperaGyoreiJenei

http://www.korbuly.eu/korbulySiteWP/szeretem-a-komolyzenet/ko-opera-eloadok/

Egy régebbi családi találkozóról idemásolok néhány képet kedvcsinálónak:

Kemencében sült gombás-csülök Búbos kemence a kerti pavilonban Kemencében sült rétes

A program

Úgy gondolom, hogy ha már így egybegyűlünk, akkor nemcsak szabad, kötetlen beszélgetés lenne a műsor, hanem lenne némi szervezett program is:

  • Mindenek előtt minden résztvevő kapna egy kis kitűzőt (Badge), hogy tudjuk ki-kicsoda – ehhez fontos a jelentkezés
  • Csinálnánk zenei kvíz játékot, ahol nemcsak zene részletek alapján kellene kitalálni, hogy mit hallunk,
  • hanem érdekesség, történet alapján is meg kellene fejteni, hogy vajon melyik darabhoz vagy zeneszerzőhöz kötődik az adott érdekesség
  • Ha elfogadja, akkor meghívunk idén is egy komolyzene kedvelő írót, aki saját műveiből olvas fel néhány érdekes, sokszor humoros passzust, ez nagyon sikeres volt tavaly is.
  • Erősen dolgozunk azon is – ami tavaly óriási siker volt hála a kedves művészeknek -, hogy meghívjunk néhány operaénekest, zongoristát és előadót egy-egy kis személyes szereplésre is, tavaly fantasztikus előadásokat és hangulatot adtak a rendezvénynek.
  • Várok még további ötleteket és a szervezésben közreműködő segítőket!

Szeretnék részt venni a találkozón, így most jelentkezem, még akár megjegyzésem is lenne!

Az alábbi hivatkozáson tudsz jelentkezni az eseményre. Ahhoz, hogy részt tudj venni a találkozónkon, mindenképp pontosan meg kell add az elérhetőségedet, hogy tudjunk azonosítani, valamint fel tudjuk venni a kapcsolatot Veled (főként e-mailben fogunk kommunikálni). Mivel ez egy zártkörű, családi szervezésű esemény, csak az első 60-80 jelentkezőt tudjuk vendégül látni (bár ha tudunk széket szerezni még, akkor jóval többen is kényelmesen elférünk), és csak személyre szóló meghívással lehet részt venni. Kérjük, hogy ha egy családból többen jöttök, akkor is külön regisztráljatok egyenként, hogy tudjunk számolni létszámban és ruhára akasztható kitűzőben („badge”-ben) is mindnyájatokkal.

Most van még hely, mielőbb érdemes jelentkezni! Nekünk ráadásul segítesz is azzal, ha jöttödet mielőbb jelzed!

Jelentkezem a „KOOpera2017 – erdőszéli operapiknik” találkozóra!